Recept na jahodovou dřeň

31.5.2016 - Nezadržitelně se blíží léto a s ním parné dny. A právě během takových dní není nad jahodovou dřeň – úžasné jahodové osvěžení, které milují děti i dospělí. Příprava je jednoduchá a zabere jen pár minut. Pojďme na to.

Nezadržitelně se blíží léto a s ním parné dny. A právě během takových dní není nad jahodovou dřeň - úžasné jahodové osvěžení, které milují děti i dospělí. Příprava je jednoduchá a zabere jen pár minut. Pojďme na to.


 

Co budeme potřebovat:

  • Jahody
  • Cukr
  • Med
  • Voda
Jak na to:

Jahody zbavíme stopek a dobře omyjeme. Po okapání je rozkrojíme na půlky a s trochou vody a medem podle chuti rozmixujeme. Pokud se nám bude zdát, že jsou jahody příliš kyselé, dosladíme je cukrem. Existují však i zdravější varianty. Doporučujeme proto místo cukru použít stévii, agávový nebo javorový sirup. Vylepšit ji také můžeme různými bylinkami, například jahody rozmixujeme společně s mátou nebo meduňkou. Hotovou směs nalijeme do mrazících pohárků nebo formiček na nanuky a necháme zmrazit. Jahodovou dřeň podáváme samotnou nebo ji dozdobíme šlehačkou.

Nemáme-li chuť zrovna na mraženou pochoutku, necháme dřeň rozmrznout a poté jí můžeme polít pohárky, pudinky nebo kaše.

Nechte si chutnat!