Bramborové taštičky plněné medvědím česnekem

Jaro bývá ve znamení rašícího medvědího česneku. Máme jen omezenou dobu na to, abychom si mohli tuhle jarní pochoutku užít. Připravili jsme si pro vás jednoduchý a chutný recept…


Suroviny:

• 1 kg brambor (den předem vařených)
• 350 g hrubé mouky
• 1 celé vejce
• špetku soli

• 2 balení ricotty
• svazek medvědího česneku
• špetku soli


Postup:

Listy medvědího česneku dobře očistíme, opláchneme a necháme důkladně odkapat. Poté ho nakrájíme na co nejjemnější proužky a pomocí vidličky promícháme s ricottou. Můžeme malinko přisolit.

Den předem vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory ještě velmi mírně osolíme, přidáme vejce a postupně přidáváme mouku. Její přesné množství bude záviset na druhu použitých brambor. Hotové prohnětené těsto by se nemělo lepit, ale zároveň by nemělo být moc tuhé.

Těsto rozdělíme na polovinu, aby se s ním lépe pracovalo. Pracovní plochu si posypeme moukou a na ní rozválíme první část těsta na asi 3 mm silný plát. Z něho vykrajujeme kolečka, která pomocí dvou lžiček plníme směsí ricotty a medvědího česneku. Poté okraje pevně stiskneme. Takto pokračujeme i s druhou částí těsta.

Na sporáku si připravíme hrnec s vroucí osolenou vodou. Taštičky vaříme po menších dávkách, aby se do hrnce dobře vešly. Po vložení do vroucí vody je nadzvedneme ode dna, stáhneme plamen a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Vaříme asi 3 minuty. Taštičky vyndáme a necháme odkapat.

Servírujeme omaštěné olivovým olejem nebo máslem a přizdobíme lístky medvědího česneku.