Cookie Preferences

Podzimní salát s dýní






Podzimní salát s dýní

Podzim nám do zahrad přinesl celou řadu lahůdek a jednou z nich je bezpochyby i dýně. A co z ní kromě tradiční polévky či koláče připravit? Vyzkoušejte recept na originální salát, který je podzimní úrodou doslova nabitý. 

Co budeme potřebovat na 4 porce:

●        125 ml ovocného octa

●        100 g cukru

●        kůra z 1/2 citronu

●        1 kousek skořice

●        500 g dýně pokrájené na kostky

●        150 g polníčku

●        1 cibule

●        200 g celeru

●        2 malá červená jablka

●        3 lžíce oleje

●        sůl

●        pepř

●        50 g mletých vlašských ořechů

Nejprve svaříme 75 ml octa a vody s cukrem, citronovou a skořicovou kůrou. Pak přidáme na kostky pokrájenou dýni a společně dusíme asi 15 min. Skořici a citronovou kůru vybereme, dýni vyjmeme a necháme okapat.

Poté si připravíme zbylé suroviny. Salát očistíme, opereme a necháme okapat. Cibuli a celer oloupeme a nadrobno pokrájíme, jablka omyjeme, očistíme a nakrájíme na dílky. Celer na oleji asi 3 minuty opečeme, zalijeme jej 50 ml ovocného octa a 6 lžícemi dýňového vývaru. Nakonec vše osolíme a opepříme, vmícháme cibuli a necháme směs částečně vychladnout. Salát podáváme s dýní, jablkem, ořechy a octovou zálivkou.