Přehled aktualit

Tomáš Konopka – člen vítězného týmu na kuchařské olympiádě

11.11.2016

S hrdostí vám oznamujeme, že máme ve svých řadách zlatého olympionika!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A jak jinak než ve vaření.
Náš kolega, Tomáš Konopka, získal s Czech Culiary Teamem zlatou medaili
za přípravu menu studené kuchyně v kategorii regionálních týmů na kuchařské olympiádě „IKA/Culinary Olympics“. Soutěž proběhla na konci října v německém Erfurtu a během čtyř dnů ji navštívilo více než 25 000 návštěvníků.
Kapitánem českého vítězného týmu byl šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada, Radek David, který má za sebou více než 60 kuchařských soutěží a nově zasedne také v porotě kuchařské soutěže Chef Talent, kterou vyhlašuje Aramark pro své zaměstnance. Součástí devítičlenného Czech Culinary Teamu byl i náš Tomáš Konopka. A my jsme právem hrdi na to, že kuchařský um našeho kolegy byl oceněn i na tak významné události, jako je právě kuchařská olympiáda.
A jak to celé probíhalo?
Po prvním dnu, kdy se členové Czech Culinary Teamu porozhlédli po výstavišti, je čekala tvrdá práce.
Během jednoho večera a noci museli totiž připravit své příspěvky do soutěže. A o tom, že to není nic snadného, vypovídají i rozsáhlá hodnotící kritéria – jídla jsou totiž posuzována jak z pohledu sladěnosti, designu a míry propracování, tak i šíře kulinářských technik. V časných ranních hodinách bylo konečně vše hotovo a nezbývalo než počkat na odpolední vyhlášení výsledků. A povedlo se – český tým získal nejvyšší ocenění!
Celému týmu upřímně a s radostí gratulujeme!

Recept týdne

Krůtí steak se žampiony

Suroviny na přípravu 4 porcí

  • 600g krůtích prsou
  • 50g cibule
  • 150g žampiónů
  • 200ml 33% smetany
  • 50g oleje
  • pepř bílý mletý
  • sůl

Krůtí steak osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a lehce ji orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme omyté na tenké plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Na závěr přidáme smetanu a svaříme ji na cca polovinu objemu. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na hotový krůtí steak navršíme směs dušených žampionů se smetanou a servírujeme.

Kruti steak

Společnost Aramark je jedna z největších a nejdynamičtějších společností v ČR poskytující stravovací služby. V ČR působí od roku 1992. V dnešní době provozuje více než 100 restaurací po celé republice. Kromě společného, nemocničního, vojenského a firemního stravování (business centra) zajišťuje také catering na významných sportovních a společenských akcích.

Zahraniční ocenění

Ocenění v České Republice