Italský kuchař Francesco Cocuzzo – posila našeho týmu

11.11.2016 - Nová posila našeho kuchařského týmu dorazila až ze slunné Sicílie!

Francesco Cocuzzo, rozený Sicilián a Ital tělem i duší, svůj kuchařský um pěstoval už od dětství. A jak se dostal až do naší kuchyně?
Francesco pochází z města Catania, které leží na východním pobřeží Sicílie na úpatí sopky Etna. Když mu bylo 12 let, přestěhovala se celá rodina s devíti sourozenci do hlavního města Řím, kde maminka vedla vlastní Bistro, a tatínek měl truhlárnu. Většinu času Francesco trávil s maminkou v Bistru a právě zde získal svůj kuchařský um a lásku k dobrému jídlu. Ačkoliv se později vyučil truhlářem a vedl svůj vlastní podnik s truhlářskou výrobou, kuchařinu nikdy úplně neopustil. Svému koníčku se věnoval ve volném čase a připravoval pochoutky na rodinné oslavy a další příležitosti.
Zhruba před pěti lety se seznámil se svou současnou partnerkou, která pochází právě z Prahy, a později se za ní přestěhoval.
Nejprve připravoval chutná jídla pouze pro ni a dnes se s radostí věnuje vaření a připravuje jídla také pro vás. Italská kuchyně je právem považována za jednu z nejlepších na světě, a proto věříme, že si jeho pokrmy zamilujete.